Облекчават и модернизират административните услуги в Община Ценово

Новините

07-11-2017, 15:32

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„Зорница“ от Ценово отпразнува пет години с авторски концерт

Въвеждането на комплексното административно обслужване в община Ценово ще позволи ефективно и ефикасно извършване на услугите

С промените, които наложи Административно процесуалния кодекс от 25.03.2015 г., Община Ценово започна последователно да въвежда Комплексно административно обслужване. Към настоящия момент са предприети действия за модернизиране на администрацията и административните услуги, които се предлагат чрез въвеждане на комплексно административно обслужване вече във всички отдели. Доц. д-р Ирина Цанова и Траяна Тимева от „Европейски център по законодателство, анализ и усъвършенстване на съдебната практика“ в София проведоха обучение на общинските служители. С въвеждането на комплексното административно обслужване се изпълняват изискванията и разпоредбите на Административно-процесуалния кодекс, Наредбата за административното обслужване, Наредбата за административния регистър, Наредбата за общите изисквания към информационните системи, регистрите и електронните административни услуги и Закона за електронното управление. Експертите от столицата ще продължат да подпомагат работата на административните структури като синхронизират нормативната база с действащото законодателство. Те вече направиха описание и анализ на работните процеси и създадоха заявления и стандарти на административните услуги. Специалисти ще консултират ценовските общинари при промяната на интерфейса на интернет страницата на общината във връзка с изискванията на Наредбата за административно обслужване и Закона за електронно управление, както и при свързването на информационните системи на Община Ценово с Единната информационна система на държавната администрация.

Заинтересованите лица ще могат да заявяват и получават административните услуги чрез различни канали на достъп – лично и по пощата, без да е необходимо да предоставят информация и доказателства, които общината може да осигури по служебен път. Възползвайки се от предимствата на Комплексното административно обслужване, те ще пестят не само време, но и финансови средства.

„Новата система освен че отговаря на законовите изисквания е и изцяло насочена в интерес на хората от общината. Тя не е определена константа, а постоянно ще се обновява и модернизира. Ще се стремим да усъвършенстваме административните работни процеси с цел удовлетворяване и задоволяване потребностите на гражданите“, сподели секретарят на общинската администрация в Ценово Мария Найденова.

На интернет страницата на общината ще бъде качена информация за всички административни услуги, които администрацията предоставя, заедно с бланки на заявленията и стандарти. Те са съобразени със законово определено съдържание – правно основание, компетентен орган, процедура на изпълнение, цена и срок на услугата, необходими документи, начини на заявяване и предоставяне на услугата.

Въвеждането на комплексното административно обслужване в община Ценово ще позволи ефективно и ефикасно извършване на услугите, ще гарантира ефективност и прозрачност в дейностите на администрацията, намаляване на административната тежест и корупционните практики, а потребителят ще застане в центъра на административното обслужване.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов