Цветанов : Благодарение на усилията на премиера Борисов се ускори работата по русенски проекти

Преодоляно е допуснатото изоставане заради служебното правителство

По лично разпореждане на министър–председателя Бойко Борисов се ускори работата по русенските проекти. Преодоляно е допуснатото изоставане заради служебното правителство. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който посети днес обекти от образователната и пътна инфраструктура, които се реконструират с европейски средства в Русе. 

Цветан Цветанов обясни, че над 2000 ученици и деца от детските градини ще се възползват от създадените нови условия за обучение и игри в ПМГ „Баба Тонка“ – Русе, СУ „Христо Ботев“ – Русе, детските градини „Пинокио“ 1 и 2 и „Русалка 2“. По думите му се предвижда завършването им през есента на следващата година. „Благодарение на активността на Община Русе и подкрепата на Министерски съвет е създадена необходимата координация за завършването им в срок“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.  

Той бе придружаван от народния представител от ГЕРБ-Русе и областен координатор на партията Пламен Нунев, зам.–кметовете на Община Русе Димитър Наков и Страхил Карапчански, които обясниха в подробности какво предстои да се извърши в оставащите месеца до 15 септември 2018 година. Цветанов се запозна и с проекта за обновяване на русенския кей и реконструкция на бул. „Придунавски“. 

„Над 12 млн. лева е размерът на безвъзмездно финансиране от европейските програми по тези проекти. Оценявам високо качеството на работа при огледа на място на бул. „Придунавски“ и в детска градина „Пинокио“, каза  Цветан Цветанов. 

„Въвеждат се нови технологии за енергоспестяване в обектите от образователната структура, което ще понижи разходите за издръжка“, посочи на свой ред по време на обиколката Димитър Наков. 

Заместник–кметът на Русе показа на Цветанов и русенски блокове, които се санират по Националната програма за енергийна ефективност, стартирана по инициатива на ГЕРБ. Лидерът на ПГ на ГЕРБ направи преглед и на започналата активна дейност по реконструкция на ул. „Шипка“ и пълно обновяване на района по протежение на ул. „Чипровци“.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов