Ултра маратон CANYON CREEK ULTRAMARATHON 2017 за пръв път в Русенското Поломие утре

Спорт

04-11-2017, 11:00

Снимка:

Русенска митрополия

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриархът получи почетния знак на Русенска митрополия „Св. Димитър Басарбовски”

Участие са заявили 327 състезатели от България, Румъния, Великобритания, Украйна, Франция и САЩ

Сдружение „Поломие Русе“ организира на 5 ноември първото издание на CanyonCreekUltramarathon. Ултрамаратонът е ходене или бягане по трасе надвишаващо класичската маратонска дистанция от 42,195 км. Днес арх. Чавдар Черников, представител на сдружение „Поломие Русе“ разясни и описа маршрута на маратона.

Участие са заявили 327 състезатели от България, Румъния, Великобритания, Украйна, Франция и САЩ, като в деня на старта има възможност за допълнителни регистрирации. Най-голям брой участия са заявени на дистанцията 50 км, а 20 и 10 км са достъпни и за състезатели, които сега започват подготовката си. Големият брой на участниците показва интереса към ново предложения маршрут, който включва разнообразни условия в пресечена местност.

Маршрутът на 10 км върви от Басарбовския манастир в посока с.Красен по двата бряга на р. Черни Лом.

Маршрутът на 20 км е между Басарбовския манастир и след с. Красен тръгва по другия бряг на р. Черни Лом.

Маршрутът на 50 км е най-разнообразен и преминава от Басарбовския манастир, с. Красен, с. Божичен, Ивановски скални църкви и при скалния манастир Грамовец преминава от другата страна на реката.

Предизвикателството на първото такова състезание в Поломието привлича много участници със солидни бягания в ултрамаратони. От България заявките си са направили: Димитър Желязков, Николай Димитров, Кирил Николов-Дизела, Иван Шарков, Ивайло Атанасов, Ивайло Каменаров, Александър Спасов и Андрей Гридин. Сред известните състезатели от Румъния са Раду Миля и Робърт Хайнау.

Възрастовият диапазон на участниците е между 9 и 65 години като най-малките ще пробягат разстоянието с родителите си.

Старт финалът на състезанието е при Басарбовския скален манастир. За състезанието на 50 км, началото е в 7 часа, а на 10 и 20 км, в 10 часа. Награждаването на участниците е предвидено за 15 часа.

Повече информация за организаторите и състезанието: http://canyoncreek.eu

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов