Възстановиха част от противопожарния път в резервата Сребърна

Дунав

04-11-2017, 11:00

Снимка:

РИОСВ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вандали изгориха новата лодка на резервата „Сребърна“

По него категорично е забранено движението с моторни превозни средства и каруци

Възстановени са 411 м2 нарушени участъци от западния противопожарен път към Поддържан резерват „Сребърна“. Проведе се  заседание на  комисия от представители на инспекцията и строителната фирма за приемане на ремонтните дейности.

Възстановяването на противопожарните пътища, попадащи в буферната зона на резервата, се извършва периодично, тъй като валежи отмиват част от трошенокаменната настилка. Пътят е изграден през 2003 г. за осигуряване на достъп на специализирани автомобили в случай на пожар или осъществяване на поддържащи и възстановителни дейности от охраната на резервата. Западният противопожарен път съвпада с един от най-използваните маршрути от туристите в резервата „Сребърна“ – от Природонаучния музей до река Дунав. По него категорично е забранено движението с моторни превозни средства и каруци.

Ремонтните дейности са в съответствие с утвърдения План за управление на защитената територия и се финансира от Предприятието за управление дайностите по опазване на околната среда (ПУДООС).



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов