СУПНЕ „Фридрих Шилер“ събра деца на традиционния празник на книгата „Чети с мен!“

Животът

04-11-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наградиха най-добрите плувци на турнира "Руси Русев"

4 часа около 200 ученици от града четоха, разказваха, рисуваха, правиха комикси, дискутираха, решаваха финансови казуси

За  Деня на народните будители СУПНЕ „Фридрих Шилер“ отново събра четящите деца на Русе на традиционния празник на книгата „Чети с мен!“.

Четвъртото издание на кампанията тръгна „по вода“, но дъждът и студеното време не помрачиха усмивките и доброто настроение на участниците. Събитието бе открито от г-жа Росица Георгиева – началник на РУО Русе. Приветствие и пожелание за ползотворна работа поднесе г-жа Искра Иванова – директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

В продължение на 4 часа около 200 ученици от целия град четоха, разказваха, рисуваха, правиха комикси, дискутираха, решаваха финансови казуси. Малките ученици имаха възможност да се насладят на фантастичните приказки на Lady Рol, която им постави творческа задача и с нетърпение очаква техните произведения. Най-добрите от тях ще бъдат публикувани.

Четвъртокласниците пък се разходиха с Мирослав Петров из историята на първото българско царство и си тръгнаха с подарък – книгата му „Кан Тервел“.

Подаръци имаше и за авторите на комикси, които получиха не само по един брой на списание „КИК“, но и доста подробни знания за правенето на комикси от арх. Орлин Неделчев.

Много цветове изпъстриха и тази година двете рисувалници на г-жа Варамезова и г-жа Панова. Приказки в картини разказваха участниците в ателиетата.

Най-малките пък четоха и разказваха приказки със своите учители – колегите от начален етап. В края на празника приказка им разказаха и актьорите от Група за детски театър „Камила“ – Ани, Роси и Илия в интерактивния си спектакъл „Изрежи ми приказка“.

Не толкова цветно, но в никакъв случай не по-малко забавно беше преживяването за най-големите ученици. Нетрадиционни часове по литература с тях проведоха писателите Христо Раянов и Илиян Любомиров. А единадесетокласниците бяха изправени пред сериозно предизвикателство от финансовите консултанти – Звезделина Минкова и Ивелина Нарова.

Ползотворен беше денят и за учителите по български език и литература, които дискутираха с проф. д-р Димитър Михайлов преподаването на Вазов и Яворов в съвременното училище.

И така – ателиетата вече са празни, стаите – почистени… Отмина още едно издание на „Чети с мен!“. Остават спомените за интересните срещи, новите запознанства, удовлетворението от добре свършената работа и … очакването за следващата кампания.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов