Ромите-побойници от Асеновград остават в ареста

Крими

03-11-2017, 17:28

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ромите-побойници от Петрич се споразумяха с Районна прокуратура

За това престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода



Районен съд – Асеновград остави без разглеждане искането на защитника на обвиняемите  роми Исмет Л. и Костадин М.  за изменение на взетите им мерки за неотклонение от „задържане под стража“ в по-леки такива, поради недопустимост на производството. Решението си магистратите взеха в  предвид  внесен на 02.11.2017 г. обвинителен акт срещу двамата обвиняеми, ведно с други лица, по досъдебно производство, по което е депозирана жалбата за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража“ и предвижване на производството понастоящем в съдебна фаза на процеса, където единствено компетентен да разглежда всички въпроси, включително и тези на мерките за неотклонение, е съдията докладчик по делото.

  Спрямо обвиняемия Исмет  Л. е повдигнато обвинение за това, че е извършил престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за това, че на 26.06.2017 г. в гр. Асеновград, обл. Пловдив, на ул. „Любен Каравелов“, в съучастие като извършител с обвиняемите роми Емрал С. Р., Яшар А.С., Костадин В. М., Стефан Ф. Д., Васил Г. И., Джавет А. Ю., Асен В. А., е извършил непристойни действия /агресивно поведение, изразяващо се в хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи/, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място - улица, в присъствието на много хора, и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
За това престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода.
Спрямо обвиняемия Костадин  М. е повдигнато обвинение за това, че е извършил престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, за това, че на 26.06.2017 г. в землището на гр. Асеновград, на язовир “40-те извора”, обл. Пловдив, в съучастие като извършител с обвиняемите Абдраман Х. А., Васил Г. И. и Славчо А. М., е извършил непристойни действия /агресивно поведение, изразяващо се в хвърляне на камъни, участие в масово сбиване, отправяне на ругатни и заплахи/, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора и то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.
За това престъпление се предвижда наказание до 5 години лишаване от свобода.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов