Годишно отчетно-изборно събрание на Младежки парламент

Мисия

03-11-2017, 15:40

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Азбуката изписаха върху паркова алея младежите от ГЕРБ – Стара Загора

Младежите бяха подготвили презентация с много снимки от най-интересните събития, в които са участвали и организирали

 В Пленарна зала на Община Русе, се проведе годишното отчетно-изборно събрание на младежите от Младежки парламент към Общински младежки дом – Русе. Над четиридесет бяха участниците, които се включиха в най-важната за клуба годишна среща, на която се прави равносметка за дейностите през изминалата година и се избира ново ръководство. Срещата откри досегашният председател на Младежки парламент – Жанита Рафаелова, с кратко обръщение към присъстващите връстници и към Общински младежки дом – Русе, като изрази благодарност за подкрепата във всички дейности на парламента. Директорът на Общински младежки дом – Русе  Красимира Николаева направи кратко обръщение към всички и изрази радостта си от работата с младите хора и от всичко, което те са успели да постигнат досега, като ги увери, че и занапред могат да разчитат на безрезервна подкрепа.

След кратките обръщения се пристъпи към отчетната дейност и преглед на направеното до момента. За целта, младежите бяха подготвили презентация с много снимки от най-интересните събития, в които са участвали и организирали. Представените акции бяха тридесет и пет, избрани измежду всички петдесет и включваха най-различни инициативи като доброволчески посещения в домове за възрастни и домове за деца, които се нуждаят от специални грижи, включване в инициативата „Да изчистим България заедно”, участие във фестивала „Всемир на таланти“, помощ в организиране на събития като Коледно-новогодишния фестивал на ОМД – Русе, Русенски карнавал, Фестивал на цветовете, който пък се провежда изцяло по тяхна идея и реализация вече за втори път в града ни, както и участия в семинари и обучения, културни обмени в страната и чужбина, помощ и подкрепа на чуждестранни доброволци в  страната ни и още много други. За една от акциите си младежите издадоха стара хартия, събирана чрез организирани акции от тях по училищата, а със събраните средства помогнаха на бедстващите хора от Хитрино и направиха дарение за Българската Коледа. За тази акция получиха признание от най-висока степен – писмо и почетна грамота лично от Президента на Република България. След като си припомниха многото инициативи и направиха преглед на дейността си, младежите пристъпиха към другата важна цел на събранието, а именно, чрез гласуване, да изберат своето ново ръководство.

За нов председател на парламента бе избрана Деница Кирилова, за нейн заместник бе избрана Магдалена Георгиева, а за секретар на клуба - Полина Дудева. Членове на управителния съвет: Борис Неделчев и Елена Михайлова, помощник-секретар Виктория Пенчева, почетни членове са Николай Кръстев и Жанита Рафаелова, и двамата бивши председатели с опит. Всички те са се включвали активно в дейностите на парламента повече от една година. Теодора Траянова, дългогодишен ръководител на клуб Младежки парламент, пожела на добър час на всички през следващата година и отбеляза доминиращото женско присъствие в ръководството през тази година.

Младежите поздравиха новото ръководство, което вече даде силна заявка със смели решения за нова организация на досегашната работ



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов