Шофьор блъсна пешеходец на пътека пред училище и избяга

Крими

03-11-2017, 13:25

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пешеходка пострада на пешеходна пътека в Благоевград

Свидетели и потърпевш не звъннали на 112 или в МВР, случаят отразен в медия

 На 25 октомври около 11:50 ч. в гр. Русе на ул. „Студентска“, пред училище СОУЕЕ е станал пътен инцидент, при който лек автомобил е блъснал пресичащ пешеходец.  Водачът на превозното средство не уведомява компетентната служба на МВР и напуска ПТП. Пострадалият пешеходец също не е сигнализирал в МВР за случилото се. Нито един от присъствалите граждани, станали преки свидетели на инцидента, не са сигнализирали на тел. 112 или в поделение на МВР, а случаят е бил отразен в обществена медия. Установени са участници в ПТП и са наложени необходимите административни санкции

Органите на пътна полиция в Русе са предприели необходимите действия по установяване на фактите и обстоятелствата около пътния инцидент; издирване на водача на МПС; на пострадалия и изясняване на телесните му повреди; както и на свидетели на случилото се.

В резултата на полицейските действия е установено и документирано, че лек автомобил „Тойота Корола“ с русенска регистрация, управляван от С.Х. на 44 г., при заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека превозно средство не е пропуснал пресичащ отляво надясно по пътеката пешеходец - П.Ц. на 20 г. и го блъска. Пешеходецът е леко ранен. Като причина за ПТП пътните полицаи посочват - отнемане предимство на пешеходец на маркирана пешеходна пътека.

На водача е съставен акт по чл. 119 ал.2 и чл.123 ал.1 т.2 б "а" от ЗДВП.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)