Русенски полицаи с престижни награди в памет на Джовани Фалконе

Новините

01-11-2017, 09:17

Снимка:

ОД МВР Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенец в престъпна група за фалшиви документи

Те им бяха връчени от Н.Пр. Стефано Балди – посланик на Република Италия в София

На тържествена церемония в зала „22 септември“ в Благоевград бяха наградени отличените магистрати и полицаи в тазгодишното издание на конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.Двама служители от ОДМВР-Русе, Инспектор Светослава Попова от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и главен инспектор Александър Ковачев, началник сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, бяха отличени в конкурса с почетни грамоти за съществен принос, висок професионализъм и ефективна борба с престъпността. Те им бяха връчени от Н.Пр. Стефано Балди – посланик на Република Италия в София. 

Конкурсът в памет на Джовани Фалконе, италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия, убит през 1992 г., е учреден през 2009 г. от община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия. Целта му е да бъдат подкрепени усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, също и да съдейства за ограничаване на корупцията, влиянието на организираната престъпност, престъпленията срещу деца чрез интернет, както и за намаляване на криминалните прояви на местно и национално ниво. 

През тази година за наградите „Джовани Фалконе“ са били номинирани общо 15 магистрати – съдии, прокурори и 34 полицаи от различни служби и сектори на Министерството на вътрешните работи



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)