Национален семинар с представители на висшите училища в България

Новините

01-11-2017, 09:00

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русенският университет и Министерството на туризма подписаха споразумение

В Русенски университет на 2-3 ноември 2017 г.

На 2 и 3 ноември 2017 г. Русенският университет ще бъде домакин на семинара „МОДЕРНИЗАЦИЯ НА УЧЕБНИТЕ ПРОГРАМИ И УЧЕБНОТО СЪДЪРЖАНИЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА HEINNOVATE ИНСТРУМЕНТ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО В БЪЛГАРСКИТЕ ВИСШИ УЧИЛИЩА“ по проект BGTITHE – „Иновативни инструменти за подобряване уменията на преподавателите във висшите училища за повишаване на качеството на висшето образование в България“. Проектът, финансиран от Агенцията по образование, аудиовизия и култура (EACEA) на Европейската комисия по модул A.2 „Висше образование – Подкрепа за Болонския процес“, се изпълнява от Министерството на образованието и науката на Р България в сътрудничество с Центъра за развитие на човешките ресурси (Националната Агенция Еразъм +) и екип от 5-има национални болонски експерти, работещи във водещи български университети, институции и заинтересовани страни в областта на образованието.

Проектът се фокусира върху следните важни цели:

-              Подобряване на преподавателски умения, целящи да направят преподаването и ученето по-иновативно с цел повишаване качеството на висшето образование;

-              Използване на HEInnovate инструмент, тестван за първи път в България през 2013 г., в подкрепа на предприемачеството във висшите училища.

                В семинара ще вземе участие г-жа Андреа-Розалинде Хофер, експерт в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие към ООН.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов