Страхил Карапчански в кръгла маса за университета и развитието на иновациите в туризма

Мисия

31-10-2017, 16:58

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министърът на туризма се запозна популяризирането на туризма в Русе

Той запозна присъстващите с политиката на Община Русе за развитието на туризма

Зам.-кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански взе участие в кръгла маса на тема „Ролята на Русенския университет за развитие на иновациите в туризма“. Събитието се проведе в „Канев център“ в присъствието на министъра на туризма г-жа Николина Ангелкова, народния представител Пламен Нунев, ректора на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Велизара Пенчева, председателя на Общински съвет – Русе проф. Христо Белоев, академичното ръководство на университета, експерти и медии. 

Д-р Карапчански запозна присъстващите с политиката на Община Русе относно развитието на туризма. През последните години усилията на администрацията са насочени към опазването на сгради – паметници на културата, модернизирането на дунавския кей и повече големи събития, които да привличат туристи в нашия град, стана ясно от неговите думи.

По време на официалното събитие министър Ангелкова и проф. Пенчева подписаха рамков договор за сътрудничество между Министерството на туризма и Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Министърът на туризма поздрави преподавателите и студентите от висшето училище с Деня на народните будители, който отбелязваме утре.

В рамките на кръглата маса бе представена платформата „I love Bulgaria“ пред възпитаници на университета и ученици от Професионалната гимназия по туризъм в града. Седемнадесет обекта от Русе и региона са включени в електронната платформа, разработена в партньорство с Министерство на туризма на Република България. Това са: Доходно здание, Паметник на Свободата, Исторически музей - Русе, Екомузей с аквариум, Национален музей на транспорта, Регионална библиотека “Любен Каравелов”, Туристически информационен център - Русе, Катедрален храм “Света Троица”, Музей на градски бит, Къща-музей “Баба Тонка”, Дом “Канети”, Католическа катедрала “Свети Павел от кръстта”, Римска крепост “Сексагинта Приста”, Дунав мост, Крепост “Левент Табия”, Скален манастир “Свети Димитър Басарбовски”, сградата на Община Русе. Обозначителните табели са поставени на видни места близо до входа или касата на обекта. На всяка табела е обозначен QR код. При сканирането му може да бъде получена туристическа информация за мястото на български и английски език.

          



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов