Министърът на туризма се запозна популяризирането на туризма в Русе

Новините

31-10-2017, 15:31

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

С хибриден урок гимназията по туризъм отбелязва Деня на будителите

На кръгла маса в Русенския университет

Днес в Канев център се проведе кръгла маса посветена на ролята на Русенския университет за развитието на иновациите в туризма, с участието на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Сред официалните гости беше и Валентин Колев, заместник- областен управител на област Русе.

По време на дискусиите Колев отбеляза, че към Областния съвет за развитие на област Русе има сформирана Постоянна комисия в областта на културата и туризма. Сред целите, които си е поставила Областна администрация Русе е популяризирането на различни възможности за развитие на туризма на територията на областта.

Беше представена инициатива на експерти от „Регионално развитие“ на Областна администрация Русе за подобряване информираността на хората за възможността за туризъм в област Русе.

Инициативата включва събиране на данни за наличната леглова база в населените места,. хотели, къщи за гости и други места за настаняване, културни, исторически, археологически и други атракциони в близост до местата за настаняване, които могат да бъдат посещавани от туристи. При възможност ще бъде включен още точен адрес на обекта и данни за контакт, GPS лоакция на обектите и актуален снимков материал.

Събраната и обобщена информация към момента е локализирана върху персонализирана гугъл карта. Върху нея ще могат да се разглеждат обекти, за които в Гугъл има налична информация за местоположение и такива, които са идентифицирани и добавени от екипа на Областна администрация, като е поставен акцент върху малките населени места. 

Нанесени са и  туристически обекти, паметници и мемориали, природни забележителности, музеи, храмове, читалища и места за настаняване.

Картата все още е в процес на разработка и актуализация. Идеята е интерактивната картата да бъде публикувана на интернет страницата на Областна администрация Русе през 2018 г.

По време на днешното събитие беше подписан и меморандум за сътрудничество между Русенския университет и Министерството на туризма.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов