Светлана Ангелова на интерпарламентарнаа среща в Естония

Новините

30-10-2017, 17:54

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експерти дискутираха социалните дейности и здравеопзването

Темата е за стабилност, икономическа координация и управление

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова участва в интерпарламентарната среща за стабилност, икономическа координация и управление в качеството си на заместник-председател на Комисията по труда, социалната и демографска политика. Форумът се провежда от 29 до 31 октомври в естонската столица Талин.  Срещата беше открита от Ейки Нестор - председател на естонския парламент.

Сред основни теми, поставени за обсъждане са бъдещето на Икономическия и Паричен съюз. Валдис Домбровскис заместник - председател на Европейската комисия за еврото и социалния диалог, отговарящ за финансовата стабилност, финансовите услуги и съюза на капиталовите пазари, се спря в експозето си на четирите приоритета на Икономическия и Паричен съюз. Чрез икономическата интеграция икономиката на ЕС се облагодетелства от своя по-голям мащаб и вътрешната  си ефективност, като става по-устойчива, също както и икономиките на отделните държави членки. Това от своя страна дава възможности за икономическа стабилност, по-висок растеж и повече работни места – фактори от пряка полза за гражданите на Съюза. Акцент бе поставен върху икономическата и фискална политика и особено върху стабилните публични финанси.

По време на форума ще бъдат представени целите, резултатите и перспективите на националните реформи, финансовата подкрепа и перспективи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов