Краси Балъков си направи собствено футболно училище

Спорт

28-10-2017, 12:00

Снимка:

balakov.bg

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него легендата на българския национален отбор ще обучават млади футболисти между 6 и 14 години

Великотърновецът Красимир Балъков си направи „Футболно училище”, в региона на Ройтлинген, Германия. В него легендата на българския национален отбор, „Етър”, „Спортинг” и „Щутгарт” и неговият екип, ще обучават млади футболисти между 6 и 14 години в тънкостите на най-популярната игра, съобщават от сайта на българина. Амбициозният проект предвижда специална концепция за подготовка на таланти, като акцентите падат върху изграждането на професионални навици и възпитаване в ценностите на съвременното общество като: уважение, толерантност, отговорност, дисциплина. Разбира се, ще се отдаде и дължимото на забавлението, което е задължително условие за успех при децата от тази възраст.

Екип от лицензирани треньори  ще обучава бъдещите футболни звезди. Сред тях са специалисти със завиден стаж. Децата ще тренират при много добри условия в региона на Ройтлинген.

„Футболно училище – Балъков” ще проведе първия подготвителен лагер за своите възпитаници от 27-ми до 29-ти октомври. В продължение на трите дни от лагера, малките футболисти, ще се обучават по-специална програма, наситена с различни модули. В тях са предвидени основни тренировки, видео – тренировки,  а в последния ден от кампа ще се проведе турнир, в който натрупаният опит от обучението ще може да бъде приложен на практика.

Идеята за създаването на футболното училище, на името на най-обичания от феновете на Щутгарт играч на „швабите”, датира отдавна. Тя е обмисляна дълго време от Краси и е приета с ентусиазъм от негови колеги и приятели, които го подкрепят при реализирането и. Трябва да се подчертае, че бившият плеймейкър и капитан на националния отбор, от доста време работи по подобен проект, който да осъществи и в България, но проблеми най-вече от бюрократично естество, забавят реализирането на тази негова мечта.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов