В ПГЕЕ ще обучават безплатно ученици по професията „Приложен програмист“

Новините

28-10-2017, 12:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе,архив

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ТСК-Русе на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести

Регистрацията на кандидатите е до 10 ноември 2017 г.

Десетокласниците вече могат да кандидатстват за обучение по новата професия „Приложен програмист“ по Националната програма „Обучение за ИТ кариера“. Регистрацията на кандидатите е до 10 ноември 2017 г. на адреса: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe32eI8-4BuWcMTr0ncuTEVO2KqGRQ8u335xO_k2CNUV6PS5Q/viewform

Сформирането на групите от ученици ще става след входящ тест за допускане на регистрираните кандидати, който ще се състои на 11-12 ноември 2017 г. Системата ще е отворена за 48 часа, а тестът трябва да се направи в рамките на един час.

За това обучение могат да кандидатстват ученици от всички области на страната, които в момента не се обучават по професии от направлението „Компютърни науки“.Обучението е безплатно. На всеки одобрен ученик от по-далечно място ще се поемат разходите за път и храна. Обучението ще е по нови учебни планове и програми, съобразени с научните достижения в областта на информационните технологии. Лекциите и упражненията ще са в свободно от учебните часове време, както и в събота и неделя. Всички завършили тригодишното обучение ще получат професионалната квалификация „Приложен програмист“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов