Ученици изследваха живота на малцинствени групи в четири държави

Новините

28-10-2017, 10:00

Снимка:

СУЕЕ – Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученици и учители от Банско се включиха в "Аеробика за всички”

Следващата предстояща среща ще бъде през септември догодина в град Измир – Турция

Проведе се  втората  международна среща на ученици по проект на програма Еразъм+ на тема „Опознай малцинствата в Европа“. Главната тема, с която се занимаваха младежите бе “От традиционното към модерното“ или по-точно как се е променил в годините начинът на живот на малцинствените групи, обект на изследване във всяка страна участничка в проекта- арменците в България, зорбите в Германия, християните в Турция и германците в Унгария. По време на срещата учениците изпълняваха различни и разнообразни задачи, целта на които бе да се запознаят и доближат до типичните за малцинствата порядки и характерни особености на техния начин на живот.

По време на домакинството си учениците имаха възможност да се опознаят и да научат повече за техните чуждестранни партньори, тъй като освен, че прекарваха целите дни заедно, те се включваха в най-различни дейности и работеха по групи, които се променяха заедно с новите задачи: представяне, различни игри за запознанство, изготвяне на презентации, писане на доклади, оформяне на плакати, провеждане на интервюта, танци, готвене, екскурзии.

Следващата предстояща среща ще бъде през септември догодина в град Измир – Турция. Децата нямат търпение отново да се срещнат със своите приятели и заедно да продължат проучванията и изследванията си.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов