Кметът Пламен Стоилов се срещна с посланика на Кралство Дания Сьорен Якобсен

Мисия

27-10-2017, 14:25

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победа за Добруджа 07 срещу шампиона на Дания

Якобсен сподели, че един от първите градове, които посещава у нас е именно Русе и е впечатлен от архитектурата и забележителностите на нашия град

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов проведе работна среща с  извънредния и пълномощен посланик на Кралство Дания в Република България Н. Пр. Сьорен Якобсен.

Якобсен сподели, че един от първите градове, които посещава у нас е именно Русе и е впечатлен от архитектурата и забележителностите на нашия град. По време на срещата бяха обсъдени въпроси за икономическото и културното сътрудничество между двете страни и възможностите за по-нататъшното им развитие. По думите на  Якобсен, над 70 000 датски туристи годишно посещават България, като повечето избират Черноморието като дестинация. Той сподели, че с помощта на Министерството на туризма, се стреми да разшири туристическите дестинации на посетителите. „Убедих се, че във Вашия регион нашите туристи биха видели много“, допълни посланикът.

От своя страна, Стоилов представи бързото развитие на Русе през последните години в различните области, както и доброто сътрудничество между България и Румъния, посредством множеството успешни трансгранични програми и проекти, по които съвместно работят двата града Русе и Гюргево.

В края на срещата,  Стоилов подари на посланика картина, изобразяваща Доходното здание, която да му напомня за красивите сгради на нашия град. Подаръкът на  Якобсен също беше в духа на архитектурата – книга на най-известния датски архитект Ян Геел „Градовете за хората“, с пожелание за устойчивост и нестихващо развитие на град Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов