Датският посланик посети Областна управа

Новините

27-10-2017, 12:42

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

С русенски апарат се установява времето на смъртта при престъпления

Обсъдиха възможността за установяване на по-тесни връзки между област Русе и Дания

Областният управител Галин Григоров прие Н. Пр. Сьорен Якобсен, посланик на Кралство Дания в Република България.

В опознавателната среща участва и заместник- областният управител на област Русе Свилен Иванов.

Бяха обсъдени много въпроси за възможностите за датски инвестиции в региона. Григоров подчерта, че областта е естествен логистичен център, поради  географското си разположение и се отличава с добре развита железопътна и сухопътна инфраструктура и воден плавателен път. Посланикът акцентира  на факта, че повече от 70 000 туристи ежегодно посещават България и че над 50 датски компании са инвестирали в различни сфери на  икономиката. Губернаторът  посочи възможностите за развитие не само на черноморски туризъм, а и на планински, селски, градски и културен, което ще допринесе за просперитета и на по-малките населени места.

Не беше подмината и темата за транграничното сътрудничество в региона. Областният и заместник- областният разясниха  отличните трансгранични отношения между градовете от двата бряга на река Дунав и многото  съвместни дейности. Отбелязано беше и  значението на близостта на летището в Букурещ за русенци. Обсъдиха възможността за установяване на по-тесни връзки между област Русе и Дания

Н. Пр. Якобсен прояви интерес и към подготовката за предстоящото българско председателство на Съветна на ЕС. Областният управител го увери, че събития, свързани с ползите от членството ни в Съюза и бъдещото председателство се провеждат не само на територията на столицата, а и в по-малките населени места във всяка от областите.

В края на срещата Н. Пр. Якобсен изрази изключителната си удовлетвореност, че има възможност да опознае отблизо региона на Русе, който и в Дания е известен с богатото си културно и историческо минало.

обсъдиха възможността за установяване на по-тесни връзки между област Русе и Дания.

В края на тази първа визита участниците изразиха убедеността си, че тя ще подпомогне по-нататъшното сътрудничеството между двете страни.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов