"Каритас" чества четвърт век

Мисия

25-10-2017, 13:21

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

„ Каритас“ - Русе с благотворителна акция „На училище с Каритас“

Кметът Стоилов изпрати поздравителен адрес

 

       Днес, в зала 1 на Областна администрация – Русе, беше отбелязана 25-тата годишнина от учредяването на Каритас Русе. На събитието присъстваха заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, началникът на отдел „Обществено здраве“ в Община Русе Катя Петрова, изпълнителният директор на Каритас Русе Стефан Марков и генералният секретар на Каритас България Емануил Паташев.

       По повод 25-тата годишнина от учредяването, беше организирана конференция на тема „Заедно в помощ на ближния“, в която участие взе и г-жа Катя Петрова.

       Григоров приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес на  Марков от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Благодарение на професионализма и всеотдайността, които влагате Вие, членовете и доброволците в сдружението, предоставяте възможност за изява и участие на хората в неравностойно положение, отстоявате правата и интересите им, както и работите по важни въпроси, свързани със създаването на подходяща среда за тяхното развитие, мотивиране и реализиране в България“, се казва в адреса от русенския градоначалник.

 

"Каритас"  Русе е създадена през 1992 г. като благотворителна независима обществена организация, която осъществява социалната дейност на Католическата църква в Никополска епархия, съгласувайки и съобразявайки дейността си с препоръките на епархийния епископ. "Каритас" Русе е част от неправителствения сектор в България, извършва обществено-полезна дейност в помощ на крайно нуждаещите се, изпълнявайки  християнската повеля за действено милосърдие и воля за  изграждане на едно по-справедливо общество.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов