Международният ден на Обединените нации в РУ

Новините

24-10-2017, 16:25

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ООН: 14 млн. души годишно остават без подслон заради природни бедствия

С кръгла маса и дискусия по актуални теми на българската дипломация

С кръгла маса и дискусия по актуални теми на българската дипломация в Русенския университет бе отбелязан Международният ден на обединените нации. Петър Воденски, Георги Димитров и Валентин Радомирски споделиха пред аудиторията свои наблюдения за днешната международна политика и спомени от професионалния си опит.

Събитието премина под егидата на чл.-кор. проф. дтн инж. Христо Белоев – председател на Общото събрание на Русенския университет и председател на Общински съвет-Русе. Ректорът – проф. Велизара Пенчева приветства участниците и направи паралел между историческото развитие на световната организация и Русенския университет.

 

През 1947 година Общото събрание на Организацията на обединените нации обявява 24 октомври, годишнината от влизането в сила на Хартата на ООН, като ден, който „ще бъде посветен за разясняване и популяризиране всред народите на света на целите и постиженията на Организацията на обединените нации и за печелене на тяхната подкрепа". През 1971 година Общото събрание на ООН приема резолюция, с която обявява деня на Обединените нации като международен празник и препоръчва той да се чества като официален (национален) празник от всички държави членки на ООН.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов