Замеснтик-кметът Иван Григоров участва в дискусия със зам.-министър Зорница Русинова

Мисия

24-10-2017, 14:07

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Административен съд – Русе - домакин на обучение

Присъстващите бяха запознати със схемите за финансиране на проекти, които предстоят до края на настоящия програмен период

Днес, в зала 1 на Областна администрация – Русе, се проведе дискусия на тема „Възможности за обучение и заетост в област Русе“. На събитието присъстваха заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, изпълнителният директор на Агенция по заетостта Драгомир Николов, заместник изпълнителният директор на Агенция по заетостта Татяна Пашинова, народните представители Светлана Ангелова и Андриан Райков, заместник-кметът по хуманитарни дейности в Община Русе Иван Григоров, директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе Мариела Личева, кметове на общини и медии.

По време на срещата, Русинова каза , че само от началото на програмния период през 2014 год. досега, на територията на област Русе са инвестирани в знания, умения и социални услуги общо 14 милиона лв., което отваря много възможности. „Община Русе и общините в областта, са едни от добрите ни партньори, по отношение на социалните дейности. Те предлагат изключително качествено развитие на социалните услуги, което дава своите резултати, от гледна точка на по-добрия живот на хората в региона“ – заяви зам.-министър Русинова, като допълни, че Русе е един от градовете, в които безработицата е рекордно ниска.

По време на дискусията, присъстващите бяха запознати със схемите за финансиране на проекти, които предстоят до края на настоящия програмен период. Бяха изяснени и новите възможности за кандидатстване за европейско финансиране с цел намаляване на безработицата, повишаване на качеството на социалните услуги и подкрепа на бизнеса в региона.

Събитието беше част от двудневната работна визита на г-жа Русинова в Русе, която включва срещи с представители на местната власт, фирми и организации, които изпълняват европейски проекти, свързани с професионалното образование, финансирани по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов