Момчешко-младежката формация на хор „Свети Георги Победоносец“ се завърна от хоров фестивал

Мисия

24-10-2017, 13:41

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фестивалът на мъжките хорове "Св. Иван Рилски“ се провежда в Дупница

Русенският хор се представи достойно и пя наред с утвърдени и престижни мъжки формации като "Йоан Кукузел", „България“, "Гусла "

Момчешко-младежката формация на хор „Свети Георги Победоносец“ с диригент Мина Влайкова към Общински младежки дом - Русе бе горещо аплодирана за изпълненията си в двата концерта на Осми международен фестивал на мъжките хорове „Св. Иван Рилски“, провел се на 21 и 22 октомври в град Дупница и църковния храм „Рождество Богородично“ на Светата Рилска Обител.

Русенският хор се представи достойно и пя наред с утвърдени и престижни мъжки формации като "Йоан Кукузел", „България“, "Гусла", Хор на гимназията за древни езици и култури от град София и Общинския мъжки хор „Св. Иван Рилски“ от град Дупница.

„Силно съм впечатлена от децата, които пяха на български, руски, италиански, испански и църковно-славянски езици. Проявиха голяма сценична устойчивост, като изпълненитята им бяха прекрасни и вълнуващи, съпровождани от прецизно изпълнения клавирен съпровод на пианистката Божена Петрова. Благодарим им от сърце“, сподели концерт-майстора Богдана Пенева. Хоровата формация вече  се подготвя за участието и домакинството си в шестата национална хорова среща, която ще се проведе на 28 и 29 октомври в град Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов