Губернатор Григоров се поклони пред паметника на капитан Бърдаров

Животът

24-10-2017, 12:27

Снимка:

Пресцентър Областна управа

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

В. Горанов: ГЕРБ се разграничава от поведението на Тодоров в ефира

Той припомни, че по време на Първата световна война българските воини отбиват сами атактите на Съглашението

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в поклонението по случай 100-годишнината от смъртта на капитан Христо Бърдаров и загиналите воини от 19-ти пехотен Шуменски полк. Възпоменанието се проведе в родния град на капитана, Разград. Григоров положи венец и цветя пред Военния паметник и пред паметната плоча и барелефа на капитан Бърдаров.

Областният управител отбеляза, че на днешната дата отдаваме почит към подвига на тези, които в състава на българската армия са отстоявали свободата и обединението на разпокъсана България. Той припомни, че по време на Първата световна война българските воини отбиват сами атактите на Съглашението на фронт, дълъг повече от 400 км., простиращ се от планините на Албания до устието на река Места. Григоров каза  още, че кръвопролитните сражения при Мокра поляна са пример за това как нашата армия е отстоявала националните интереси.

Поклонението  се провежда под патронажа на кмета на община Разград д-р Валентин Василев.

Сред официалните гости бяха още областният управител на област Разград, народни представители, кметове на общини, почетният председател на Инициативния комитет проф. д.ф.н. Георги Бърдаров,  племенник на капитан Бърдаров, председателят на ЦС на СОСЗР генерал – лейтетант Златан Стойков и секретарят Централната контролна комисия на СОСЗР полковник Кирил Парапанов.

Програмата за поклонението  включва още провеждане на Вечер на бойната слава.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов