Кметът Стоилов проведе работна среща шефа на АПИ Дончо Атанасов

Мисия

21-10-2017, 15:30

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Временна финансова помощ от 130 000 лева получи „Общински транспорт Русе“ АД

Обсъдиха подписването на Споразумение за ангажиментите на двете страни за поддържането на бул. „България“ който свързва с Дунав мост

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов проведе работна среща с председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. На нея присъстваха още народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска и управителят на ВиК - Русе Сава Савов.

На срещата беше обсъдено предстоящото подписване на Споразумение за ангажиментите на двете страни по поддържането на бул. „България", по който се осъществява връзката с Дунав мост. Кметът Пламен Стоилов постави въпроса за възстановяването на отводнителната система по булеварда, което ще стартира догодина. Обсъдена бе и необходимостта от реконструкция на Дъговия мост, както и изграждането на Кръгово кръстовище на пътя Русе – Варна при кръстовището на магазин „Джъмбо“. След срещата бе направен и оглед както на кръстовището, така и на участъка при „Дунав мост“, където се образуват задръствания от интензивния трафик. Инж. Дончо Атанасов се ангажира с всички поставени от кмета Пламен Стоилов въпроси.

По-рано днес народният представител Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов и председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов участваха в откриването на обновената улица "Васил Левски" - част от републикански път III - 501 в град Бяла. Рехабилитацията на улицата е осъществена с финансиране от Агенцията и бюджета на Община Бяла.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов