50 годишния юбилей на авиогарнизон Щръклево честваха днес

Новините

21-10-2017, 14:47

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВВУБ "Георги Бенковски“ - Долна Митрополия отбеляза празника на авиацията и ВВС

Дойдоха командирът на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, зам.- областният управител Валентин Колев, народни представители и граждани

Днес, 21.10.2017 г., в Пленарна зала на община Русе се отбеляза 50 годишния юбилей на авиогарнизон Щръклево.  

Сред гостите на събитието беше и командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков, заместник- областният управител на област Русе Валентин Колев, народни представители и граждани.

Заместник- областният управител благодари за поканата и приветства присъстващите. Колев  отправи пожелание към всички бивши и настоящи военнослужещи за здраве, като подчерта, че всеки един от тях трябва да бъде горд от това, което е правил и продължава да прави за родината. Той припомни пред аудиторията значението на летището в миналото и изрази увереност, че то отново в най-скоро време ще функционира според новите условия, в които се развива българската държава.

Колев връчи поздравителен адрес на председателя на инициативния комитет и последен командир на авиобазата в Щръклево полк. о.р. Ковачев от името на областния управител на област Русе Галин Григоров, в който се казва:

„…Бъдете все така пример за личност, отдадена на родолюбие и доблестност! Съхранявайте и предавайте на идните поколения стремежа за свобода и неприкосновеност на родината!

Благодаря Ви за вярната служба в името на отечеството!“       

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов