Красимира Кацарска представя книгата си „Свечеряване”

Животът

18-10-2017, 10:57

Снимка:

РБ "Любен Каравелов"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Представят книгата "Баща и син войводи в Македония"

В библиотеката

Предстои интересна литературна вечер в РБ "Л. Каравелов", в която на Русе и на русенци ще гостува известната педагожка, теоретик и практик на методиката на преподаване по български език, автор на десетки учебници и помагала, общественик и възрожденец по дух от Пиринска Македония Красимира Кацарска. Сборникът „Свечеряване” е лична и дълбоко емоционална изповед на авторката за преминаването по тежкия път към здравето и връщането на пациента към нормалния житейски ритъм.

 

В разказите са описани със средствата на високото художествено майсторство дълбоко вълнуващи душата житейски съдби и човешки истории. Разказано е откровено за страховете, болките, за съмненията и за неистовото желание да се преодолее коварната болест, с нескрита вяра и оптимизъм в утрешните дни. 

Професионални познавачи на психиката на болните и лекари споделят, че сборникът „Свечеряване” трябва да е настолно четиво за пациентите във всички онкологични отделения. Анотация: Красимира Кацарска е родена, живее и работи в Благоевград. Автор е на 66 книги (17 художествени, 8 литературоведски и 41 учебни помагала за ученици от VІІ до ХІІ клас, помощна литература по методика на преподаването за студенти и стажанти, както и за учители ). Тези трудове са издадени в почти 90-хиляден тираж. 

Публикациите на Кацарска са повече от 1000, поместени в 65 издания. Член е на Съюза на българските писатели, на Националната асоциация на литераторите, на Регионалния филиал на Славянското дружество в България. Изявява се и на попрището на журналистиката, като кореспондент на вестник „Словото днес”. 41 години е работила като учител по литература, защитила е всички професионално-квалификационни степени и е първият базов учител по методика на литературата към ЮЗУ „Неофит Рилски”. Избрана е за „Учител на годината” през 1999 година.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов