Пламен Нунев посрещна представители на бизнеса в Русе

Новините

17-10-2017, 16:02

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съветът на Европа награди Община Русе с престижна награда

Връчи карта на новоприет член на Предприемачи ГЕРБ

 

Днес в България има осезаем икономически растеж. Ръстът на брутния вътрешен продукт (БВП) на страната през 2017 г. се очаква да бъде между 3,9% и 4%, каза по време на среща с представители на местния бизнес народният представител и областен координатор на ГЕРБ в Русенска област Пламен Нунев. Срещата се състоя по инициатива на ръководството на Предприемачи ГЕРБ – Русе- Мартин Киров, Иван Иванов, Ангел Стефанов.

 

Нунев припомни данните на Министерство на финансите за консолидираната фискална програма към август 2017 г. – 23.3 млрд. лева приходи и помощи, или 65,7% от годишните разчети. Данъчните и неданъчните приходи нарастват спрямо предходната година със 7,2%.

 

Планирани са  повече от 2,5 милиарда лева разходи, без да се увеличаваме дефицита. От тях около 700 милиона са предвидени за работещите в държавния сектор, отбеляза още депутатът.

 

За 2018 година планираме бюджетният дефицит да е под 1%. Минималната заплата ще се увеличи на 510 лв. Предприетото от нас като ангажименти в сферите на образованието, на регионалната политика, на здравеопазването, на екологията, на спорта, на културата вече е започнало да допринася страната ни да бъде по-привлекателно място както за всички граждани, за нови инвестиции, и повече туристи, каза още народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев.

 

Той дискутира с предприемачите състоянието на средата за създаване и развитие на малкия и среден бизнес. Дадена бе положителна оценка за това, че тя е стабилна и предвидима благодарение активната позиция по редица проблеми на правителството с министър – председател Бойко Борисов и подкрепата за редица законодателни инициативи от страна на народните представители. Обсъден бе и напредъкът на редица проекти за подобряване инфраструктурата в Русе и областта, които вече са изпълняват или предстои съвсем скоро да бъдат одобрени.

 

В края на срещата  Нунев връчи карта на новоприет член на Предприемачи ГЕРБ – Русе.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов