Научно фантастичен роман написа известен онлайн предприемач

Животът

16-10-2017, 11:19

Снимка:

alexnenov.com

Автор:

AMG

Всичко от Автора

Известният онлайн предприемач и консултант Александър Ненов написа първата си художествена книга – антиутопичния роман „Летящата планета“, който ни пренася в (не)далечното, свръхтехнологично и изпълнено с удобства, но особено мрачно бъдеще. Там науката е мръсна дума, учените са в нелегалност, а катастрофалните последици от това застрашават не само човечеството, но и цялата ни планета.

Сюжетът на „Летящата планета“ ни отвежда в 2054 година, когато Зелените са превзели властта в по-голямата част от света, защото човечеството е изправено пред потресваща екокатастрофа. Полетите в Космоса са забранени, изследванията на Вселената нямат никакво държавно финансиране, повечето частни фирми и корпорации избягват да даряват пари за подобни каузи, а най-масовото гонение на учените по света е факт.

Ненадейно, докато се стяга за поредната си самотна вечер в пустеещия комплекс на Европейската южна обсерватория, астрофизикът д-р Едуардо Алварес става свидетел на невиждано до момента събитие – огромен космически обект лети с бясна скорост към Земята. За нещастие това далеч не е халюцинация на Алварес – същото наблюдават и други астрофизици, укрили се в малкото останали по света обсерватории. Какво ще донесе този обект? Дали приближаващата заплаха води към Земята живот или предстоящите събития ще променят планетата ни генерално? Кои отличителни черти ще съхрани човечеството? От какво ще трябва да се лиши обикновеният човек в името на живота си?



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов