Националното кръщене и в Русе

Животът

15-10-2017, 11:00

Снимка:

Русенска митрополия

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Патриарх Неофит е първият носител на Ордена на името на Св.Мъченик Игнатий Старозагорски

Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит

Нa 22 октомври 2017г. в големите православни храмове на 10 български града, сред които и Русе, Движение за национална кауза (ДНК) провежда най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България – Националното кръщене. Инициативата е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освобождават участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и даряват безвъзмездно кръщелните свидетелства. В Русе събитието започва от 11:00 часа в храм „Света Троица“, а родителите-участници могат да избират за кръстници освен свои близки и актьора Александър Сано. Официален гост на събитието е кметът на община Русе Пламен Стоилов.

 

Националното кръщене е финалът на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България”, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

 

„Създадохме „Направи го за България”, за да не сме последните, които ще загасят осветлението“, коментира кампанията за радио ВВС Андрей Арнаудов. Британската медия отрази инициативата в документалната си програма за демографската криза в България, което даде международен отзвук на каузата. „Вярваме, че за да има дейността ни положителен и дълготраен ефект, тя трябва да бъде устойчива във времето. Затова вече готвим и второто издание на кампанията: „Направи го за България – 2“ – за деца, заченати 2017-а година.”, разкри още той.

 

За по-малко от девет месеца, в „Направи го за България” се включиха повече от 1200 семейства. Много от тях са българи в чужбина, с трети и четвърти деца, близнаци и дори тризнаци. ДНК ще предаде на законодателната и изпълнителна власт предложения за промени в средата и трудовото законодателство, които проведеното сред майките допитване разкри като належащи.

 

Традиционното сребърно кръстче – символ на вярата, подаряват г-жа Н. Беширова и SSG Jewlery. Към каузата за повече деца в България, се присъединиха „Пуфис“ и „Тео Бебе“, които са подготвили специална изненада за всяко бебе, участник в кампанията. Медийни партньори на „Направи го за България“ са „БТВ Медиа Груп“, „БТВ Радио Груп“, вестник „24 Часа“ и списание „9 месеца



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов