„Натура 2000 на колела – пътуващо кино“ гостува в „Екомузей. Аквариум“

Животът

13-10-2017, 15:06

Снимка:

РИМ

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

9 младежи управляваха днес Община Русе

Повече от 100 ученици имаха възможност да видят документалния филм „Те отлитат“

 „Натура 2000 на колела – пътуващо кино“ гостува  на „Екомузей. Аквариум“. Повече от 100 ученици от СУ „Христо Ботев“ и СУПНЕ „Фридрих Шилер“ имаха възможност да видят документалния филм „Те отлитат“. Прожекцията стана  в рамките на проект „ПрироДА – Изграждане на информирана подкрепа за европейска екологична мрежа Натура 2000; възпитание на поколение от обучени и знаещи поддръжници“, финансиран по програма LIFE на ЕС и изпълняван от Българското дружество за защита на птиците, съвместно с „Издателство Просвета“ и „Просвета Либри“.

Филмът е с продължителност 40 минути и представя пет малки истории за едни от най-редките и застрашени от изчезване видове птици в България – червеногушата гъска, египетския лешояд, царски орел, белоопашат мишелов и къдроглав пеликан. Режисьор на „Те отлитат“ е Симеон Цончев. Видеото е създадено с помощта на консултанти от Българското дружество за защита на птиците.

„Натура 2000 на колела – пътуващо кино“ гостува на „Екомузей. Аквариум“ за първи път на 20 септември по повод Международния ден на лешоядите.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов