18 години затвор за жестоко убийство

Крими

13-10-2017, 14:12

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Условна присъда получи ученикът, пребил с кол учителя си

Ревнивец намушка любимата си пред децата й

Апелативният съд в Бургас изцяло потвърди осемнадесетгодишната присъда на 67-годишния Минчо Янков от  Ямбол. Той е признат за виновен в умишленото убийство на Николай Йорданов от същия град и опита за убийство на Елена Христова. Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален строг режим а осъденият трябва да плати 330 000 лева "кръвнина" на близките на убития и пострадалата жена.
Пресофисът на съда припомня, че Янков и Христова се познавали от 2013 година. След смъртта на съпругата на осъдения, той и Христова заживели заедно в дома му. През лятото на 2015, Минчо предложил на Елена да се върне в своята къща, тъй като четирите й деца постоянно я търсели, а наближавало време и да тръгнат на училище. Тя заживяла там на съпружески начала с Николай Йорданов, скоро излязъл от затвора.

На 19 септември 2015 година, Янков бил на годеж в Елхово, откъдето се върнал пиян вечерта на следващия ден. От къщата си взел 18- сантиметров кухненски нож и тръгнал към дома на Христова, за да си изяснят отношенията. Около 22,30 часа започнал да вика на Елена да излезе, блъснал дворната врата, влязъл в двора и се насочил към къщата. Между двамата мъже настъпило кратко съприкосновение.

Няколко пъти Минчо пробол Йорданов в гърдите, който починал от тежка кръвозагуба. Намушкал жената отзад в долната половина на гърба, ножът пробол и срязал черния й дроб. Тя била изведена от децата, позвънили на телефон 112. По-късно пострадалата жена претърпяла тежка животоспасяваща операция. Янков бил задържан от полицаи, малко след като се прибрал вкъщи. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов