Млади дами поеха ръководството на НАП- Русе за днес

Парите

12-10-2017, 14:21

Снимка:

НАП- Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Всеки четвърти търговски обект в Старозагорско със санкция от НАП

Приходната агенция е от най- посещаваните в световната инициатива „Мениджър за един ден“

За девета поредна година офисът на НАП в Русе е  сред  институциите в региона с най-голяма посещяемост от  учениците в световната инициатива „Мениджър за един ден“. Неизменно на посещение в него бяха близо 30 ученици от 10 и 11 клас на  професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“.

           Със специално подготвената мултимедийна презентация  директорът на офиса Йордан Йорданов ги запозна  с мисията и визията на НАП, с нейната структура и форми на работа, с различните данъци и осигуровки, с електронните услуги на аганцеята, с параметрите на аудитория от данъкоплатци в региона и капацитета на русенския офис.

В свободната беседа бъдещите икономисти задаваха и провокативни въпроси като „Кой е най-честния начин за укриване на данъци ?“ Съвсем не на шега, обаче, научиха, че има законен начин да си намалят данъците… чрез различни дарения.       Юношите с интерес се запознаха със системата за управление на клиентския поток и с Хартата на клиента, определяща взаимното уважение между приходни служители и клиенти. Бъдещите данъкоплатци сами се убедиха, че в модерната на външен вид сграда няма излишни луксове, а стаите на служителите са с делова, работна обстановка. В спонтанен експеримент пък проследиха как пред всички тяхната преподавателна г-жа Георгиева получи личен ПИК - персонален идентификационен код,  само за 3 минути и 4 секунди.       Разбира се, традиционно на мениджърите за 1 ден най-интересен бе кабинета на директора. На неговия стол първа се престраши да седне Илона Колева, а Джоана Боянова и Андреа Димова дори пробваха обсъждането на сериозен проблем с една от „ръководните служителки“ в русенската данъчна администрация, която към момента е все още тяхна съученичка. Е, след години за всички тях тези отговорности може да са реалност, а снимките от днес да са запечатали първите им стъпки на успешни мениджъри.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов