Нова зона за отдих в Ново село

Мисия

12-10-2017, 13:26

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна прегледът на социалните услуги в Русенско

Кампания „Малки населени места 2017“ на Община Русе цели подобряване на жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост

 

       Днес, в с. Ново село заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе Наталия Кръстева, заедно с кмета на кметство Ново село Мариела Йорданова, прерязаха лентата на нов обект, изграден по фонд „Малки населени места“. Проектът на кметство Ново село тази година е „Облагородяване и озеленяване на зона за отдих и игра в Ново село, Община Русе“ и е на стойност 20 979,00 лв.

       Кръстева приветства всички присъстващи и ги поздрави от името на кмета на Община Русе  Пламен Стоилов. „За трета поредна година откриване обект в Ново село по фонд „Малки населени места“. Тази инициатива ще продължим и през следващата година“, добави Кръстева. Тя пожела здраве на всички присъстващи, да използват новите съоръжения и да ги пазят. За празничното настроение, с песни допринесоха деца и пенсионери от селото.

В проекта е включено възстановяване на съществуващи пешеходни алеи, озеленяване с широколистни, иглолистни дървета и храсти, зацветяване, възстановяване на осветлението, създаване на детски кът и площадка за отдих и игри.

Кампания „Малки населени места 2017“ на Община Русе цели подобряване на физическата и жизнената среда и разрешаване на проблеми с висока обществена значимост, обхващайки кметствата Басарбово, Бъзън, Долно Абланово, Мартен, Николово, Ново село, Просена, Сандрово, Семерджиево, Тетово, Хотанца, Червена вода, Ястребово и кварталите ДЗС и Образцов чифлик, Долапите, Средна кула.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)