Дунавска мрежа за Европа (DANET) представя в Русе работата си по два проекта

Дунав

10-10-2017, 16:13

Снимка:

Пресцентър Русенски университет

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАП- Русе продава над 1000 дка плодороден чернозем в Дунавската равнина

Участниците в събитието са от пет държави

Неправителствената международна асоциация Дунавска мрежа за Европа (DANET) ще представи в Русе хода на дейностите по два проекта - Отворени врати за всички от Дунавските страни (Open Doors for Danube Countries for All - ODDA) и  Хлябът ни свързва - Дай знак за приятелство по река Дунав! (Bread Connects - Give a Sign of Friendship Along the Danube!).

Русенският университет е съучредител на международната асоциация DANET и ще бъде домакин на събитията.

Среща на партньорите по проекта ODDA ще се състои от 11 до 14 октомври, като на нея ще бъдат представени постигнатите до сега резултати, ще бъдат проведени три семинара, а участниците ще приложат знанията и уменията си в реални условия. Целта на този проект е разработването на обучителни материали, развиване на комуникативни умения и изучаване на историята, културата и традициите на Дунавските държави на 6 езика – български, хърватски, английски, немски, румънски и сръбски. Участници в срещата в Русе ще бъдат членове на  DANET от Германия, Румъния, Хърватия, Сърбия, ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, студенти от Факултет Природни науки и образование, преподаватели от Русенския университет, Асоциация „Елиас Канети“ и др.

На 12 октомври, четвъртък, от 14.00 часа в зала 2.101 (Корпус 2) ще се състои среща по втория проект „Хлябът ни свързва - Дай знак за приятелство по река Дунав!“. След официалното откриване на събитието ще бъде представена изложба на празнични хлябове и техните рецепти, разработени от учениците на Професионалната гимназия по туризъм. Възпитаници на Средното училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер", Съюзът на пенсионерите‘2004 и др. организации ще поднесат хлябове като знак за приятелство с хората по река Дунав



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов