За втори път байкърът Йордан Анчев стана републикански шампион

Спорт

09-10-2017, 16:28

Снимка:

Пресцентър Община Ценово

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Ценово се включва в нов трансграничен проект

Байкърът от Ценово почти беше на ръба да се откаже от състезанието, но показа класа и дух и воля за победа

Йордан Анчев за пореден път успя да се пребори с оспорваната конкуренция и за втора година стана републикански шампион в Българските даунхил серии. Петото издание на Home Mountain Bike Cup се проведе през почивните дни на Витоша в района на Бай Кръстьо и Драгалевския манастир. В юношеската серия 15-16 години участваха повече от 100 любители на екстремното колоездене. Състезанието беше решаващо за определяне на крайното класиране в родните даунхил серии като по регламент се включваха пет кръга на пет различни локации  Домакини на отделните надпревари досега станаха Пампорово, Петрич, Кюстендил и Боровец.

„Състезанието беше изключително трудно. Климатичните условия и трасето бяха повече от неприятни. Снежната покривка беше с дебелина от 20 сантиметра, дълбоки локви, паднали дървета, кал, студ и вятър. Заради лошото време и повреда на лифта нямахме право на тренировка“, сподели веднага награждаването Данчо. Байкърът от Ценово почти беше на ръба да се откаже от състезанието, но показа класа и дух и воля за победа. Момчето отново се окичи със златен медал и за втора поредна година завоюва титлата републикански шампион.

Състезанието на Витоша беше последно за екстремните колоездачи през сезона. Очаква се в навечерието на коледните празници в столицата да се проведе официална церемония по награждаването и обявяване на крайното класиране в Българските даунхил серии.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов