Деца, родители и учители се забавляваха и учиха по време на Ruse Code Week 2017

Мисия

09-10-2017, 15:40

Снимка:

Фондация "Еконт"

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ВК ”“Дунав“ Русе спечели турнир в Пловдив

Организатори на Ruse Code Week 2017 са Силвае Технолоджис и Фондация "Еконт"

Над 50 деца на възраст между 6 и 15 години взеха участие в 7-те работилници по програмиране и роботика, които се проведоха в тазгодишното издание на Ruse Code Week – „Дигитални поколения“ на 07 октомври. Техните родители имаха възможността да посетят конференцията, която се провеждаше паралелно и да дискутират заедно с нашите лектори Боряна Станчева, Весо Янчев и Иван Господинов теми, свързани с новите компетенции и умения, които изисква динамичната дигиталната епоха, в която живеем. Те получиха примери от практиката за това как могат да използват конкретни дигитални инструменти, за да повишат своята лична или корпоративна ефективност и кои платформи могат да бъдат полезни за развиване на дигиталната грамотност на децата им онлайн.

     За учителите беше предвидена специална работилница, в която заедно с Иван Господинов те обсъдиха предизвикателствата в тяхната ежедневна работа в училище и потърсиха дигиталните инструменти, които биха били полезни за практиката им и интересни за учениците.

     Въпреки октомврийския дъжд навън, събитието беше изпълнено с много детски усмивки, любопитни погледи и оживени дискусии. Организаторите благодарят на всички лектори за това, че споделиха с нас своите знания, на клубовете по програмиране MindHub и Coding Kids и на клуба по роботика към ПМГ „Баба Тонка“, че заредиха с положителна емоция и жажда за нови знания децата, които станаха част от Ruse Code Week. И не на последно място, благодарим на Русенски университет и в частност на катедра „Информатика и инфрмационни технологии“, че отново отвориха вратите си за нас и подкрепиха безрезервно тази инициатива.

Организатори на Ruse Code Week 2017 са Силвае Технолоджис и Фондация "Еконт".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов