По искане на Окръжна прокуратура – Русe задържаха румънски гражданин с цел екстрадиция в Конфедерация Швейцария

Крими

08-10-2017, 09:00

Снимка:

Районен съд Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

19 сигнала за произшествия през почивните дни са наложили намесата на екипи от РДПБЗН – Русе

Задържаха румънец, обявен за международно издирване

По искане на Окръжна прокуратура – Руса съдът взе мярка за неотклонение „временно задържане под стража за срок от четиридесет дни“на 20-годишен румънец с цел екстрадиция в Конфедерация Швейцария.

 

Мунтеан Т. бил задържан на 25.09.2017 год.в 22,00 ч. при влизане в РБ на ГКПП „Дунав мост”. Основание за това е искане от Интерпол-Берн за задържане на румънеца с цел екстрадиция в Конфедерация Швейцария, основано на валидна заповед за задържане, издадена на 15.06.2017г. от Прокуратура в кантон Женева, Конфедерация Швейцария по тяхно наказателно дело.  Той  е обявен  за международно издирване с цел арест и екстрадиция за извършени престъпления – седем взломни кражби, извършени в съучастие с други лица на територията на кантон Женева в периода 05.-19.11.2016 г. Престъплението е наказуемо по НК на Конфедерация Швейцария с лишаване от свобода до десет години.

Съдът прецени, че искането на прокуратурата е основателно  и следва да се вземе мярка за неотклонение „временно задържане под стража”, с оглед осигуряване присъствието му в бъдещото производство по екстрадиция. Мярката за неотклонение ще се търпи в софийския затвор. Определението подлежи на обжалване пред Великотърновски апелативен съд.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов