Кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“

Русе Лайф

07-10-2017, 08:00

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

АГ-комплексът в УМБАЛ-Русе получи електрическа помпа за кърма

От 9 часа в ресторанта на хотел „Сплендид“

На 7 октомври от 9 часа в ресторанта на хотел „Сплендид“ ще се проведе кулинарно приключение. В него ще вземат участие представители на шест русенски медии, които ще приготвят по две порции на тема „Основно ястие от кухнята на русенския регион“. Готвенето ще трае два часа и ще бъде с подкрепата на един ученик- дванадесетокласник от Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ в Русе.  

Кулинарното състезание ще бъде журирано от представители на Клуба на професионалните готвачи : шеф Ивайло Димитров, шеф Живко Димитров и шеф Петър Атанасов. Критериите ще станат ясни за участващите в деня на състезанието и няма да отстъпват от високите професионални норми в бранша.

Ресторант „Сплендид“ ще предостави професионалната си кухня, а в презентационната маса на финала русенци ще видят кулинарните изкушения, резултат от състезанието.

 

Кулинарното състезание „На върха на ножа“ се организира от Клуба на професионалните готвачи в Русе с подкрепата на Община Русе и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе, поясни днес директорът на Професионалната гимназия по туризъм Ренета Вълева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)