Кметът покани журито на песенния конкурс „Северно сияние“

Мисия

06-10-2017, 14:27

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Благотворителен концерт "Музика за Музея" в зала "България"

Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт“, Общински младежки дом, Възрожденско читалище „Зора – 1866 г.“

 

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна с организаторите и част от журито на 21-вия Международен конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“ – Тони Димитрова, Хайгашод Агасян, Светлослав Лобошки, Виорела Филип, Вили Икономов, Жулиета Иванова. На срещата присъства и директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов.

Г-н Стоилов поздрави присъстващите, като ги насърчи да продължават все така успешно да популяризират качествената българска музика, която е любима на всички слушатели и се превръща във все по-обичана от младите хора.

21-вото издание на Международен конкурс за изпълнители на българска и популярна песен „Северно сияние“ ще се проведе от 6 до 8 октомври в Доходно здание.

Конкурсът дава възможност за сценична изява на деца и младежи от 5 до 25 годишна възраст, оценявани от професионално жури от утвърдени вокални педагози, композитори и изпълнители. Тази година то е в състав: Тони Димитрова, Хилда Казасян, Хайгашод Агасян, Светослав Лобошки, Виорела Филип, Вили Икономов и Жулиета Иванова.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе, ОП „Русе арт“, Общински младежки дом, Възрожденско читалище „Зора – 1866 г.“ Международният конкурс е създаден от Вили Икономов и цели да утвърди певческото изкуство; да популяризира изявите на талантливи деца, младежи и техните ръководители; да насърчи сътрудничеството и партньорството с изпълнителите и съставите от други страни и да се утвърди като Форум за изтъкнати ръководители на студиа и школи и вокални педагози.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов