Три училища в град Русе се сдобиха с нови къщички – библиотеки

Мисия

05-10-2017, 09:37

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с талантливия изпълнител Йордан Марков

Ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги

Три училища в град Русе се сдобиха с нови къщички – библиотеки. Две от къщичките са монтирани в двора на СУПНЕ „Фридрих Шилер“, една – в двора на ОУ „Любен Каравелов и една – в двора на ОУ „Отец Паисий“. Предстои поставянето на къщичка – библиотека в ОУ „Иван Вазов“.

Идеята за къщички – библиотеки в училищата е на русенския клуб „Мечтание“. Тя се реализира по проект, финансиран от Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“. Проектът предвижда изработването и монтирането на общо 15 къщички-библиотеки, които да са част отестетиката на училищните дворове.

Къщичките – библиотеки ще предоставят възможност на учениците и учителите да обменят книги. Всеки, който прояви желание да си вземе безвъзмездно книга от библиотечката,ще може да направи това само ако остави друга на нейно място. Целта на проекта е насърчаване на четенето сред младите хора.

Фондация „Русе – град на свободния дух“ и клуб „Мечтание“ очакват и други русенски училища да се включат в инициативата. Заявки ще се приемат на телефон 0897 711 281 и 0898 456 393.

 

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов