Кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с талантливия изпълнител Йордан Марков

Мисия

03-10-2017, 16:44

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

АГ-комплексът в УМБАЛ-Русе получи електрическа помпа за кърма

Радвам се, че млади таланти като Вас остават в страната си и изпълняват българска музика със стойностни текстове и послания, заяви Стоилов

Днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов се срещна с младия изпълнител Йордан Марков, който тази вечер има концерт в Доходно здание, като ще представи албума си „Живот на кръстопът“.

23-годишният изпълнител, роден в гр. Силистра и често сравняван по качества с таланта на Веселин Маринов, сподели, че се занимава с музика от ранна възраст, като е участвал в редица международни и национални конкурси в страната и чужбина. За него са създадени нови песни, писани от големи композитори и поети като Тончо Русев, Евтим Евтимов, Пламен Велинов, Мариета Ангелова, Кристиян Янкулов, Богдана Карадочева и други. По времето на своето обучение е имал възможността да продължи висшето си образование в Московската държавна консерватория, благодарение на спечелена награда от конкурс на име „Шанс“ в Русия, но отказва и решава да кандидатства в България в Музикалната академия.

 „Радвам се, че млади таланти като Вас остават в страната си и изпълняват българска музика със стойностни текстове и послания, модерно и едновременно естрадно звучене“, заяви г-н Стоилов, като го насърчи все така успешно да се развива и да продължава да радва публиката.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов