Арх. Бочуковска поздрави арх. Ганев за изложбата му в Русе

Мисия

03-10-2017, 09:47

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Най – възрастният член на ГЕРБ в Русенско със специални поздравления

В експозицията бяха представени графики на градовете – перли на Дунава

Снощи  в Доходно здание беше открита самостоятелна изложба с графични творби на арх. Спиридон Ганев „Рисунки от градовете – Дунавски перли: Виена, Братислава, Будапеща, Русе“, посветена на Международния ден на архитектите, който тази година отбелязваме на 2-ри октомври. Събитието уважи и главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска.

Арх. Бучуковска заяви, че гостуването на втората за град Русе и тридесет и трета поред в творческата биография на именития архитект изложба, може да се приеме като своеобразен юбилей - 50 години след първата, която е направил още като студент през 1967 година. „Поставяйки град Русе редом с такива фокуси на световната архитектура ни прави изключително горди домакини на изложба с графики, дело на изтъкнат професионалист като Вас с неповторим светоглед, продължаващ неуморно да твори с непресъхващо трудолюбие, достойно за възхищение“, сподели тя и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Важен дял от творчеството на арх. Ганев са персоналните му изложби от европейските градове. В експозицията бяха представени графики на градовете – перли на Дунава, преобладаващи от които бяха тези на град Русе. „Свързах градовете в една последователност, в която Русе е неизменна част със своите уникални сгради и култура, будещи възхищение“, сподели арх. Ганев.

Именитият автор има завидна творческа биография като архитект. Работил е в архитектурни бюра в Париж и София и дълги години е в ръководството на Съюза на архитектите в България. Участвал е в 20 архитектурни и градоустройствени конкурси и 13 международни комисии. Носител е на редица отличия, сред които Почетeн диплом на Министерство на културата  за принос в развитието на българската култура, Сребърен орден на труда, Почетен знак на София, Медал „Климент Охридски“ и Златна значка „Майстор Кольо Фичето“.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)