Плевенски катаджии за пример - отказаха подкуп!

С достойната си постъпка са оправдали доверието на обществото, хвалят ги в социалните мрежи

Както вече писахме, на 30 септември в 14:00 часа в село Обнова нагъл румънски водач се е опитал да подкупи плевенски полицаи, след като в пияно състояние предизвикал ПТП.

58-годишният водач на лек автомобил "БМВ х3" карал бързо и не се съобразил с положението на лек автомобил "Рено19" - ударил го, минавайки покрай него. В резултат на това променил посоката си на движение и нацелил движещия се пред тях лек автомобил "Ягуар". За щастие катастрофата се разминала само с материални щети.

"Румънецът беше мъртво пиян и не можеше да стои на краката си. Цяло чудо е, че не уби някой", разказаха очевидци на инцидента.

Последвалата проверка установила, че безумният румънец шофира с 2,89 промила. Той отказал да даде кръв и опитал да подкупи служители на сектор „Пътна полиция“ – Плевен, заради което мигновено бил прибран в ареста за 24 часа. От пресцентъра на МВР уточниха по-рано днес, че нарушителят е предложил на длъжностните лица 150 евро, 150 леи и 52 лева. Парите обаче останали непокътнати.

През последните часове новината предизвика сериозна вълна от коментари в социалните мрежи. Плевенските полицаи получават десетки поздравления, като се посочва, че с достойната си постъпка са оправдали доверието на обществото и на семействата си. Гражданите са категорични, че всички български служители на реда трябва да постъпват винаги по този начин, когато им се предлагат "мръсни пари".



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов