И кметовете на ГЕРБ в Русенско твърдо стоят зад Делян Добрев

Новините

02-10-2017, 11:30

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Емил Радев: ГЕРБ изцяло подкрепя Делян Добрев

Търсенето на евтини сензации и вкарването в измислени корупционни схеми е отвратителен похват за преследване на политически опоненти, се казва в декларация

Шестима кметове в Русенско, издигнати и подкрепени от ГЕРБ излязоха днес с декларация в подкрепа на Делян Добрев. В нея се казва:

Ние, кметовете на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ, изразяваме своята пълна подкрепа за народния представител и областен координатор на ГЕРБ – Хасково Делян Добрев! Г-н Добрев е достоен мъж, личност, доказала се през годините в професионален план и в политиката с изграждането и укрепването структурата на партията в Хасковска област.

 

Делян Добрев оказа пълна подкрепа на местната власт в качеството си на министър за подготовката и осъществяването на редица проекти, особено в областта на енергийната ефективност, привличането на нови чуждестранни инвеститори, насърчаване на малкия и средния бизнес в реализацията на редица планове за модернизация на производството. Особено високо ценим насоките, които бяха предоставени от неговия екип като министър и сега – като председател на комисията по енергетика в Народното събрание, по отношение подобряване на бизнессредата в региона и мерките за облекчаване административното обслужване на търговските дружества. Благодарение политиката в сферата на енергетиката на правителството на Бойко Борисов в Русенска област е изградена важна част от мрежата газови интерконектори между балканските държави и Европейския съюз.

 

Категорично осъждаме умишленото компроментиране от страна на т. нар. опозиция на този заслужил признанието на хиляди българи с осъществяването на националната програма за енергийна ефективност мъж.

 

Търсенето на евтини сензации и вкарването в измислени корупционни схеми е отвратителен похват за преследване на политически опоненти, а в случая виждаме и разчистване на лични сметки. Делян Добрев е жертва именно на такъв подход от хората, които не желaят в законодателния орган да присъстват млади и успели експерти. Ако той се оттегли от политиката сега, държавата ще бъде лишена от работата на един млад експерт и държавник, която той върши с отговорност, чест и професионализъм.

 

Изразявайки своята съпричастност и единна гражданска позиция, настояваме Делян Добрев да остане в Народното събрание и разчитаме, че ще бъде потърсена отговорност, вкл. и наказателна, от хората в основата на този скандал, включително и от загубилия подкрепата на ГЕРБ и голяма част от избирателите кмет на Община Хасково.

 

Кметове на общини от Русенска област, издигнати от ГЕРБ:

 

Валентин Панайотов – кмет на Община Борово

 

Валентин Атанасов – кмет на Община Сливо поле

 

Георги Миланов – кмет на Община Иваново

 

Димитър Славов – кмет на Община Бяла

 

Пламен Стоилов – кмет на Община Русе

 

Петър Петров – кмет на Община Ценово

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов