Корабомоделист нареди изложба с живопис

Мисия

02-10-2017, 10:22

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 9 октомври приемат заявления по "Старт на кариерата" в Русе

Кметът Стоилов изпрати поздравителен адрес

В изложбената зала на ул. "Борисова" 6, се проведе официалното откриване на изложбата „Живопис“ на Славейко Петров. На събитието присъстваха заместник-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков и народният представител Пламен Нунев. Инж. Наков приветства присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.  „Чрез тази чудесна инициатива, Вие допринасяте за възраждането и развитието на културните традиции и ценности на града на свободния дух – Русе. Убеден съм, че забележителната експозиция ще предизвика интереса и възхищението на публика и ценители", се казва в адреса от русенския градоначалник.

       В настоящата си, петнадесета по ред изложба, русенският художник и корабомоделист Славейко Петров показва най-новите си живописни произведения. Освен пейзажите, рисувани в последно време, Славейко Петров отново зарадва своята публика, с четири от своите корабни модели, сред които самолетоносачите „Ентърпрайз“ и „Уосп“, германски торпеден катер от Втората световна война, както и „Титаник“, с които е печелил отличия от световни, европейски и държавни първенства. Отличията са третата тема в експозицията – медалите и купите също бяха подредени в залата, както и две от диорамите му, пресъздаващи драматични моменти от историята - Втората световна война.

Петров се занимава професионално с корабомоделизъм от близо 20 години, като вече е създал повече от 30 модела на кораби. Изложбата ще остане в залата до 15 октомври.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов