Работническа спартакиада в Русе

Мисия

02-10-2017, 10:16

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

До 9 октомври приемат заявления по "Старт на кариерата" в Русе

Тя се организира от СК „Русе Кар Моторспорт”, Росен Даскалов и Община Русе

На градския стадион се проведе Работническа спартакиада - Русе 2017. Зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков откри спартакиадата, която е заключителното събитие от Европейската седмица на спорта #BeActive. На събитието присъства и народният представител Пламен Нунев, който също поздрави организаторите. "С всяка изминала година работническата спартакиада се разраства. Този път имаме възраждане и на формата "Мама, татко и аз". Това е бъдещето, всички да са ангажирани със спорт, особено ако се предава в семейството. Днес всички участници са победители", заяви г-н Наков и връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов.

       Работническа спартакиада – Русе 2017 включва  индивидуални и отборни състезания в няколко популярни спортни  дисциплини. За първи път тази година, успоредно със спартакиадата, се проведе и ученически лекоатлетически трибой, в който участващите бяха деца в три възрастови групи: 3-4 клас , 5-6 клас и 7-8 клас, като на първо място се класираха Борил Димитров и Надежда Симеонова от ОУ „Иван Вазов“, Павел Николов от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ и Антония Стоянова от СУ „Христо Ботев“ и Николай Георгиев от МГ „Баба Тонка“ и Валя Маринова от ПГСАГ „Пеньо Пенев“. Тази година броят на участниците беше рекорден, като наброяваше близо 400 души, от които почти 250 възрастни.

Във всички състезателни дисциплини за класиралите се на  първо, второ и трето място имаше медали и предметни награди, които бяха връчени лично от инж. Димитър Наков и от Пламен Нунев. Като специални награди бяха предвидени и купи, които отидоха при ВиК ООД – Русе и РДПБЗН – Русе.

       Работническа спартакиада - Русе 2017 се организира от СК „Русе Кар Моторспорт”, Росен Даскалов и Община Русе. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов