Крос-поход „РУСЕНСКО ПОЛОМИЕ“

Спорт

30-09-2017, 09:00

Снимка:

Община Две могили

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иваново кани на празника "От Поломието до Дунав заедно" утре

Всеки, успешно преминал маршрута, ще получи възпоменателно свидетелство „Русенско Поломие‘ 2017“

      Станалият вече традиционен за русенци крос-поход  „РУСЕНСКО ПОЛОМИЕ“, тази година, ще се проведе на 30.09. (събота) по маршрута от с. Красен, по поречието на Русенски Лом, до скалния манастир „Св. Димитър Басарбовски“.

    Организатори са Община Русе, Студентският съвет при Русенския университет, Университетският спортен център и Спортно туристическо и приридозащитно дружество „Академик“.

   Събитието е част от Университеската зелена инициатива‘ 2017, която се провежда под патронажа на Ректора, проф. д-р Велизара Пенчева.

   Съдействие при провеждането на крос-похода оказват Дирекция на ПП „Русенски Лом“, спортни магазини „Яко“, ЕТ „Константин Петров –Коста“.

   Участието в проявата е групово (5 и повече души), семейно (2 до 4 души) и индивидуално, като организаторите очакват на старта да застанат над 300 ученици, студенти и граждани на Русе.

    По постигнатите времена за преминаване на целия маршрут ще се извърши само неофициално класиране. То ще бъде с цел участниците да проверят как са се справили с преодоляването на трасето.

       На финала всеки, успешно преминал маршрута ще получи възпоменателно свидетелство „Русенско Поломие‘ 2017“.  

      Училищата, клубовете и сдруженията, взели най-масово и добре организирано участие в крос-похода, ще бъдат отличени с купи и предметни награди.

      Ще има томбола с предметни награди, която ще се тегли с номерата от груповите списъци и и индивидуалните талони. За всички участници ще има пункт с безплатни минерална вода и подкрепителна закуска.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов