Пламен Нунев приветства проект на клуба по кану – каяк в Русе за превенция на зависимости

Той оцени високо създаването на модел за превенция на рисково поведение сред младите хора

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев приветства днес работата на сдружение с обществено полезна дейност „ Спортен клуб кану-каяк "Дунав”, което работи по проект „Активност и превенция на зависимости чрез кану-каяк”. Депутатът се запозна с качествата на закупените нови каяци, с които вече се обучават младежи на възраст от 15 до 21 години от село Николово и съседните населени места.

Като експерт по сигурност Нунев оцени високо създаването на модел за превенция на рисково поведение сред младите хора в ранна младежка възраст по отношение на среда, предизвикваща неконтролирана агресия и зависимости към хазарт и употреба на наркотични вещества, чрез използване на методите и практическите похвати от обучението на спортисти по кану-каяк за високо спортно майсторство, но приложени върху младежи, които нямат предишен опит в гребните спортове.

Благодарение вашата работа се удовлетворят не само потребностите на младежите за занимания с организиран спорт в свободното им време, но и желанието им за изграждане на умения за социално отговорно поведение, разпознаване на рискови фактори, справяне във враждебна, рискова и непозната среда, както и изграждане на навици за здравословен и физически активен начин на живот, каза  Нунев.

В партньорство с кметство Николово и със съдействието на Народно читалище „Пробуда 1901г.“ над 80 деца са привлечени за пробни занимания с гребни спортове и за теоретично мотивационно обучение по различни теми.

Проектът е финансиран от Министерство на Младежта и Спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен