Г. Григоров: България демонстрира зряло национално самосъзнание и самочувствие

Новините

22-09-2017, 13:20

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Русе празнува 109 години независимост на България

Честването започна с почетен караул и тържествена музика

Областният управител на област Русе Галин Григоров участва в тържествената церемония пред Паметника на Свободата в Русе по случай 109-та годишнина от Независимостта на България. В празничното си слово той се обърна към присъстващите с думите:

„Скъпи съграждани,

…С този исторически акт страната ни става равностоен партньор в европейските и световни дипломатически отношения, като получава полагащите й се чест и достойнство както и възможността за стопански и културен подем.

България демонстрира едно зряло национално самосъзнание и самочувствие и точно то е в основата на Великото дело и издигането на националния ни престиж!

Случилото се през 1908 г. ни учи, че можем да успяваме, само коагто сме единни и имаме казуа, която да отстояваме.

109 години по-късно, ние, признателните потомци, пазим заветите на нашите предци. Прекланяме се пред паметта и заслугите им!

Днес ние сме длъжни да защитаваме националните интереси и да съхраняваме постигнатото, защото само така ще заслужим уважението на идните поколения и ще бъдем достойни чада на Майка България!

Честит празник, скъпи братя и сестри! Да живе Свободна и Независима България!“

Сред официалните гости на церемонията бяха Игнат Канев, народни представители от 19-ти МИР – Русе, заместник- областните управители на област Русе Валентин Колев и Свилен Иванов,  Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, Пламен Стоилов, кмет на община Русе, Йон Драгомир, кмет на община Гюргево, Иван Григоров, заместник-кмет на община Русе, общински съветници, Марина Сергунина, аташе в Генералното консулство на Руската Федерация в Русе, жители и гости на града ни.

Честването започна с почетен караул и тържествена музика, изпълнявана от Общинския духов оркестър.

Благодарствен молебен беше отслужен от свещеници от Русенската митрополия.

По традиция в края на церемонията пред Паметника на Свободата бяха положени венци и цветя.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов