Милионерът Канев влъчи дипломите на отличниците в РУ

Новините

21-09-2017, 15:36

Снимка:

Пресцентър Областна управа-Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Игнат Канев участва в откриването на новото отделение по Педиатрия

През 2017 г. се дипломират 870 бакалаври и магистри, като от тях 75 са първенците на випуска и на различните специалности

Днес, в Канев Център на Русенския университет, се състоя Тържествена промоция на випуск 2017 година.

Събитието уважиха  Игнат Канев, заместник- областният управител на област Русе Валентин Колев, председателят на Общински съвет Русе чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет на Община Русе, Лили Ганчева, изпълнителен диркетор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, много преподаватели, работодатели и близки на абсолвентите.

Проф. д-р Велизара Пенчева, ректор на Русенския университет, отправи поздравление към випускниците от името на Академичното ръководство.

В своето приветствие към абсолвентите,  Валентин Колев се обърна с думите: „… Вие имате прекрасната възможност за избор и вярвам, че този избор ще е полезен за България. Сред нас е един голям българин,  Игнат Канев, чието родолюбие и трудолюбие го правят такъв какъвто е той. Следвайте примера на този голям родолюбоц и бъдете полезни за България, където и да сте. На добър път на всички Вас!...“.

Приветствия отправиха още бележития наш сънародник Игнат Канев, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев и  Страхил Карапчански.

През 2017 г. се дипломират 870 бакалаври и магистри, като от тях 75 са първенците на випуска и на различните специалности,  пълните отличници са 15. Отличниците на випуска получиха дипломите си лично от  Игнат Канев, а на първенците на специалностите, дипломите връчи проф. д-р Велизара Пенчева.

След официалната част събитието продължи по факултети.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)